Mervielde als logistieke ondersteuner voor biodieselproject Lineas en Cargill

02 april 2024

Vorige week stelde spoorwegoperator Lineas de eerste locomotief voor aangedreven met FAME, een afvalolie (o.m. geproduceerd uit bak- en braadolie) die verwerkt wordt tot biobrandstof.

Het project in samenwerking met Cargill bevindt zich momenteel in de laatste testfase. De resultaten zijn veelbelovend: de FAME-locomotief stoot tot 85% minder CO2 uit dan een dieselvariant.

Als bedrijf dat sterk inzet op duurzame logistieke oplossingen, is Mervielde trots om deel uit te maken van het project.

'Naast het gebruik van alternatieve brandstoffen, is synchromodaal transport via de spoorweg voor ons een zeer interessante manier om vloeistoffen te leveren,' zegt zaakvoerder Patrick Mervielde.
'We zijn blij om als vaste partner logistieke ondersteuning aan Lineas en Cargill te kunnen bieden en zo bij te dragen aan een innovatieve mijlpaal voor duurzaam vrachtvervoer in de Gentse zeehaven.'

Meer weten over de duurzame initiatieven van Mervielde? Lees het interview met onze SHEQ-verantwoordelijke over ons engagement voor het Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.