Mervielde investeert verder in haar vloot

02 maart 2023

20 nieuwe trekkers met een focus op verminderd brandstofverbruik en een verhoogde veiligheid

Met de aankoop van deze trekkers (10 DAF's en 10 MAN's) zet Mervielde in op minder brandstofverbruik, verhoogde veiligheid én meer comfort voor haar chauffeurs.

De nieuwe generatie DAF XG is uitgerust met een digital vision system dat de groothoekspiegel vervangt en gezichtsveld verbreedt. Dit systeem vervangt de vooruitkijk- en trotoirspiegel. Ook de extra lagere ruit in het bijrijdersportier draagt bij tot een verbeterd zicht voor de chauffeur.

Ook MAN zet met haar nieuwe trekkers in op een optimaal zicht met via de OptiView functie.

Er werden bovendien aan de trekkers een aantal functies voor slimme brandstofregeling toegevoegd, zoals de Predictive Cruise Control. Deze anticipeert op naderende veranderingen in de hellingsgraad en kan de schakelstrategie aanpassen. De geoptimaliseerde EcoRoll voorkomt vervolgens onnodig remmen en daaruit voortvloeiend energieverlies.

De MAN trekkers zijn eveneens voorzien van zuinige motoren, betere aerodynamica en andere innovaties die de efficiëntie bevorderen. Hiermee kan tot 3,7% aan brandstof bespaard worden.

10 nieuwe containerchassis op maat van Mervielde

Mervielde nam eveneens 10 nieuwe containerchassis in gebruik die ontwikkeld werden bij onze partner Van Hool. Het chassis beschikt over een ergonomische instap, wat het aansluiten bij het laden en lossen een stuk makkelijker en velliger maakt.

De samenwerking met Van Hool dateert al van sinds de start van de vennootschap Mervielde in 1978. Het tankgedeelte van de oldtimer met datum 1ste indienstelling 13/06/1978 werd toen ontworpen door Van Hool.