SHEQ

Kwaliteit, arbeids- en voedselveiligheid, milieu, gezondheid en duurzaamheid vormen een essentieel onderdeel van het ondernemingsbeleid van Transport Mervielde, Transport Van Heesvelde en Transport T.V.T. We werken dan ook conform de normen ISO 9001:2015, SQAS, ISO 22000, ISO 14001 en EFTCO-Food.

Kwaliteit

Kwaliteit is de hoeksteen van onze organisatie en het bewijs daarvan is dat ons familiebedrijf ISO 9001:2015 gecertificeerd is.

ISO 9001 eist van ondernemingen dat ze hun processen beschrijven, analyseren, meten en continu verbeteren. Hierdoor begrijpen alle stakeholders (iedereen die betrokken is bij de organisatie) beter wat hun rol is en hoe ze individueel bijdragen aan het succes van de onderneming. De toepassing van ISO 9001 verhoogt het interne kwaliteitsbewustzijn. Door een vaste cyclus van Plan-Do-Check- Act op te stellen, houden we bij Mervielde permanent vinger aan de pols. Dit is voor u als klant het bewijs dat we kwaliteit vooropstellen en dat we altijd en overal garant staan voor een uitstekende service.

Met onze tankcleaning voldoen we bovendien aan het ISO 22000 kwaliteitssysteem. Deze kwaliteitsnorm richt zich specifiek op de reiniging van tankwagens die bestemd zijn voor het transport van levensmiddelen.

Download hier onze certificaten:
ISO 9001:2015 Transport Mervielde
ISO 9001:2015 Transport Van Heesvelde
ISO 22000
EFTCO FOOD Cert.
KOSHER Cert.

Veiligheid

Veiligheid voor onze medewerkers en onze organisatie een absolute prioriteit.

We bieden onze medewerkers een werkomgeving waarin ze elke dag zorgeloos aan de slag kunnen. De veiligheidsdoelstellingen staan daarbij duidelijk omschreven in onze beleidsverklaring en gaan verder dan de wettelijke normen en de opgelegde klanteneisen. We denken daarbij aan onze extra veiligheidsmaatregelen zoals dubbele loopbordes op tankwagens en ground operated tankwagens.

Mervielde investeert onafgebroken in veiligheidsbevorderende systemen. De implementatie van het lane guard system, emergency brake system (EBA), de dode hoekdetectie en valbeveiliging getuigen hiervan.

In dat kader ondersteunen we ‘Veilig op weg', een initiatief van TLV, dat tot stand komt in samenwerking met een aantal sponsors en bedrijven uit de transportsector. Onze vrachtwagenbestuurders gaan langs bij de kinderen van de lagere school en geven de jonge studentjes een theoretische en praktische opleiding over hoe zij in het verkeer op een veilige manier kunnen omgaan met zware voertuigen.

Download hier onze certificaten:
SQAS Transport Mervielde
SQAS Transport Van Heesvelde
SQAS Cleaning
SQAS Warehouse

Milieu & gezondheid

Om aan de milieuwetgeving te voldoen beschikken we onder meer over een eigen biologische waterzuiveringsinstallatie voor het zuiveren van het afvalwater van de tankcleaning.

Sinds 2003 onderschrijven we jaarlijks het ‘Milieucharter Oost-Vlaanderen’, dat sinds 2015 is opgenomen in het Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen. Wij voldoen niet alleen aan alle wettelijke voorschriften maar leveren als bedrijf ook continu inspanningen die onze werknemers, het milieu en de leefomgeving ten goede komen. We stellen jaarlijks ook een actieplan op dat ons als bedrijf gericht helpt te evolueren naar nog meer milieuvriendelijkheid. Zo selecteren we jaarlijks de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen waar we dat jaar specifiek aan willen werken. In 2020 werd het bedrijf benoemd tot SDG Pioneer (Sustainable Development Goals).

In 2015 behaalden we de 'Lean & Green’ award van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). We slaagden er immers in onze CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een termijn van 5 jaar. Sindsdien blijven we inspanningen leveren om onze uitstoot verder in te dijken. Het plaatsen van zonnepanelen op de daken en op onze parking alsook de omschakeling naar elektrische voertuigen geven we graag mee als voorbeeld.

In 2021 behaalden we het certificaat ISO 14001 door te voldoen aan de eisen van een mileumanagementsysteem.

Download hier de volgende documenten:
Charter duurzaam ondernemen
UNITAR - SDG Pioneer
ISO 14001 Transport Mervielde
ISO 14001 Transport Van Heesvelde