Transport Mervielde bundelt de krachten met Sustacon om haar duurzaamheidsstrategie uit te werken

28 februari 2023

Via deze samenwerking wil Mervielde een lange termijn engagement aangaan gekoppeld aan een actieplan dat nauwlettend zal opgevolgd worden door een projectteam.

“We kunnen niet ontkennen dat de transportsector een belangrijke bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Daarom willen ook wij onze verantwoordelijkheid nemen om onze impact op het milieu te neutraliseren. De samenwerking met Sustacon, die hier een ervaren partner in is, past dan ook in onze People-Planet-Profit’ strategie waar deze drie pijlers elkaar dienen te versterken", zegt Patrick Mervielde, zaakvoerder van Mervielde. 

Hans Verboven (CEO Sustacon en professor Sustainability Universiteit Antwerpen): "Transport Mervielde is voor mij een heel mooi voorbeeld hoe transportbedrijven uit eigen beweging en op eigen kracht hun verantwoordelijkheid opnemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Dit door gerichte procesverbeteringen en investeringen, maar ook door te pionieren op vlak van nieuwe technologieën en alternatieve brandstoffen."

Om de evolutie van de projecten transparant te maken voor de stakeholders, zal jaarlijks een update voorzien worden.