Premier Alexander De Croo op bezoek bij Mervielde

17 mei 2024

Deze week mocht Mervielde Alexander De Croo, de Eerste Minister van België, in Ertvelde verwelkomen.

Patrick en Koen, de derde generatie van de ondernemersfamilie Mervielde, zetten de bakens uit voor een duurzame toekomst van dit logistieke bedrijf. Ze loodsten de Premier rond op de sites aan de Monumentstraat en op de recent in gebruik genomen Seveso-site langs het Kanaal Gent-Terneuzen.

Duurzame logistieke speler

De Croo was bijzonder geïnteresseerd in de logistieke activiteiten en erg gecharmeerd door de wijze waarop het familiebedrijf reeds meer dan 20 jaar duurzaamheid en veiligheid inbedt in alle processen.

Vorig jaar realiseerde Mervielde een in-house performante afvulservice. In het nieuwe magazijn worden vloeistoffen afgevuld in IBC’s van 1000 liter, vaten en kleinere verpakkingen tot 1 liter. Naast het op- en overslaan, behandelen en aanleveren van vloeistoffen, verzorgt Mervielde ook de interne reiniging van tankwagens.

De centrale ligging van Mervielde in North Sea Port (Gentse haven) opent de deuren naar multimodaal transport, een duurzame oplossing die het bedrijf graag verder uitbouwt.

Met het oog op een aanzienlijke verlaging van zijn CO2-voetafdruk biedt Mervielde ook transport aangedreven op HVO (hydro-treated vegetable oil) aan, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot van wel 90%.

Mervielde: doeners die denken

Tijdens de rondleiding maakte de Premier ook kennis met de ruggengraat van een sterke organisatie die bestaat uit meer dan 230 medewerkers. Hij sprak met chauffeurs, planners, administratieve medewerkers, mechaniekers, cleaners en magazijnoperatoren - elk een expert in zijn of haar vak.

Een kijkje in Mervieldes uitzonderlijke open tankcontainer en een rit in één van de reachstackers maakten meteen duidelijk dat transport en logistiek van vloeistoffen een echte metier is.