Waarom Mervielde met MAN...

22 augustus 2021

Mervielde onderhoudt sinds jaar en dag goede banden met vrachtwagenconstructeur MAN. Vanwaar de keuze bij Transport Mervielde en Transport Van Heesvelde voor het Duitse merk?

Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG (kortweg MAN) heeft zijn hoofdzetel in het Duitse München en werd opgericht in, hou je vast, 1898. De vrachtwagenbouwer maakt deel uit van de Traton Group, wat op zijn beurt een dochteraanneming is van de Volkswagen Group. Van deze groep maakt ook Scania, het huismerk van Transport T.V.T., deel uit. Momenteel worden alle vrachtwagens van Transport Mervielde en Transport Van Heesvelde geleverd door MAN, maar waar komt die goede verstandhouding vandaan?

“Mijn vader Cyriel begon in 1945 met paard en kar melk op te halen”, vertelt voormalig gedelegeerd bestuurder Wilfried Mervielde, de vader van huidig zaakvoerder Patrick. “Na de oorlog, begin de jaren 50, werden vrachtwagens beschikbaar in Europa en koos mijn vader voor Mercedes. In 1965 kocht hij uiteindelijk een eerste MAN in Duitsland."

De banden met MAN werden verstevigd dankzij Roland Mervielde, die destijds samen met zijn broers Wilfried en Carlos in de zaak werkte. “Mijn broer Roland ging in de jaren 70 aan de slag bij een MAN-garage in Eeklo”, verklaart Wilfried. “Op die manier is het bedrijf vertrouwd geraakt met MAN, want Roland gaf de voorkeur aan dit merk en zorgde er met zijn expertise uiteindelijk voor dat we in onze eigen garage zelf aan de vrachtwagens konden sleutelen.”

Transport Van Heesvelde werd in 1996 overgenomen door Mervielde en reed toen met vrachtwagens van DAF. Na de overname werd ook daar MAN meer en meer het huismerk.