Veilig op Weg 2021

08 oktober 2021

Transport Mervielde tekende opnieuw present op Veilig op Weg, een organisatie van Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV).

Na een onderbreking van meer dan twee jaar om de gekende redenen en exact twintig jaar na de eerste editie was Transport Mervielde opnieuw van de partij. Meer dan 800 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van diverse Evergemse scholen leerden op het domein van het Kasteel van Wippelgem hoe ze zich veilig rond een vrachtwagen en in het verkeer kunnen begeven.

Vier vuistregels

Onder begeleiding van onze chauffeur Guido werden de kinderen gewezen op de gevaren van de dode hoek. TLV omschrijft vier vuistregels voor wie zich te voet of met de fiets in de buurt van een vrachtwagen begeeft op bijvoorbeeld een gevaarlijk kruispunt:

  • Loop nooit vlak voor of achter een vrachtwagen;
  • Stop altijd voor de stopstreep;
  • Slaat de vrachtwagen rechts af? Blijf er dan ruim achter en wacht tot de vrachtwagen zijn weg heeft vervolgd;
  • Als jij de chauffeur ziet, dan kan hij jou ook zien!

Niet enkel de dode hoek stond op het programma. De kinderen leerden ook over de gevaren van dronkenschap in het verkeer, waagden zich aan een verkeerspark en een behendigheidsparcours, leerden om hun fiets te repareren en hoe de eerste zorg te verlenen bij ongevallen.