... en T.V.T. met Scania?

21 augustus 2021

Mervielde bestaat uit drie verschillende transportbedrijven: Transport Mervielde zelf, Transport Van Heesvelde en Transport T.V.T. De eerste twee rijden traditiegetrouw met MAN-vrachtwagens, maar bij T.V.T. liggen de zaken anders. Hoe komt dat?

Scania is een Zweedse constructeur die al in 1891 in Malmö ontstond. Het merk maakt deel uit van de Traton Group, dat op zijn beurt onderdeel is van de Volkswagen Group. Het is dus gehuisvest onder dezelfde groep als MAN. De naam is afgeleid van de Zweedse provincie Skåne län.

T.V.T., oorspronkelijk gevestigd in Asse-Mollem, maakt sinds 2016 deel uit van Mervielde en heeft altijd met trekkers van Scania gereden. Momenteel bezit het bedrijf 23 van die trekkers. We vroegen zaakvoerder Eddy Van Tricht hoe dat komt.

“Dat heeft verschillende redenen”, zegt Eddy. “We zijn tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding en de technische kenmerken van de vrachtwagens. Bovendien zijn onze chauffeurs sympathisanten die specifiek met Scania willen rijden. Het verbruik valt erg goed mee en bij Scania helpen ze ons ook om ervoor te zorgen dat onze chauffeurs begrijpen hoe ze economischer met de trucks kunnen omgaan.”

Sommige tradities zijn nu eenmaal gemaakt om in ere te houden en het ziet er alvast niet naar uit dat deze traditie snel verloren gaat.

Meer over T.V.T. leest u hier.