Vervoer van vloeistoffen in tankcontainers en tankwagens

Transport Mervielde staat in voor het vervoer van vloeistoffen voor de chemische industrie en dat vereist specialisten, een specifieke uitrusting en vakkennis. Hiervoor beschikken wij over een modern wagenpark aangepast aan de specifieke eisen van elke klant en elk product.

Alle trekkers en opleggers zijn ADR-gekeurd, beschikken over de nieuwste veiligheidssystemen en zijn uitgerust met een boordcomputer. Via realtime data blijven we continu op de hoogte van het transport.

Certificaten van Transport Mervielde vindt u hier terug.

Distributie van vloeistoffen

Voor de distributie van vloeistoffen beschikt Transport Mervielde over gecompartimenteerde tankwagens (4 tot 11 compartimenten). De tankwagens zijn voorzien van verschillende lossystemen mét tellers. Op die manier kunnen diverse producten in dezelfde tankwagen geladen worden zonder risico op contaminatie.

De lossystemen zijn uitgerust met een afstandsbediening en overvulbeveiliging om spills tijdens het lossen te voorkomen. Om ook op moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen laden en lossen zijn onze tankwagens uitgerust met stuurbare assen.

Intermodaal transport

Transport Mervielde biedt de optie intermodaal transport (spoor/ferry/weg) aan op basis van verschillende parameters: transittijd, toegankelijkheid en kostprijs.
We maken hiervoor steeds gebruik van betrouwbare partners, die gescreend worden op basis van onze eigen kwaliteitsnormen.

Momenteel beschikt transport Mervielde over 240 eigen tankcontainers, met een capaciteit tussen 25.000L en 35.000L.